logo image

Forum aac.org.pl

działania:  pokaż listę wątków pokaż listę wątków  utwórz nowy wątek utwórz nowy wątek  utwórz odpowiedź utwórz odpowiedź
szukaj 
Advanced search
wątek "Człowiek nie samotna Wyspa!" utworzył Niemówiąca Gaduła dnia 09-04-04 03:15
bieżąca strona: 1 z 1 przejdź do strony: 1
Człowiek nie samotna Wyspa!
napisał Niemówiąca Gaduła dnia 09-04-04 03:15
No cóż wychodzi na to, że wszyscy się rozpłynęli w Swoich samotniach czterech ścianach domów. Uwierzcie mi ja również kiedyś byłam taka zacięta i zamknięta w sobie, lecz później to się na mnie źle odbiło! Więc nie zostawajcie ze Swoimi myślami sami. Tu jest miejsce, aby je uzewnętrznić porozmawiać być ze sobą!!! Człowiek potrzebuje drugiego człowieka!.
działania:  utwórz odpowiedź utwórz odpowiedź   cytuj w odpowiedzi cytuj w odpowiedzi
Re: Człowiek nie samotna Wyspa!
napisał Bogdan dnia 09-08-06 02:41
Witam, choć sam mówię, lecz jestem ojcem sześcioletniego, autystycznego dziecka, które nie mówi. Prawie jedyne dźwieki jakie z siebie wydaje moje dziecko to "ych" na tak i "ych, ych" na nie. Zaczynam się zastanawiać nad jego przyszłością i czarno ja widzę, skoro komunikator, który pozwoliłby my kontaktować sie, a nie tylko zapytać: gdzie jest toaleta, z innymi, mówiącymi ludźmi kosztuje tak z grubsza 7 tyś dolarów. Człowiek nie jest z własnej woli samotną wyspą. Ludzie niepełnosprawni sa tam wysyłani przez pełnosprawnych. Takie spostrzeżenia nasuwają mi się skoro "wypasiony laptop", z którym moje dziecko nie da sobie rady z obsługa i wagą może kosztować 2 tyś i to zł a głupi- przepraszam, jesli kogoś urażę, komunikator ma cenę z księzyca.
bieżąca strona: 1 z 1 przejdź do strony: 1
Forum powered by FreeForum