logo image

Forum aac.org.pl

działania:  pokaż listę wątków pokaż listę wątków  utwórz nowy wątek utwórz nowy wątek  utwórz odpowiedź utwórz odpowiedź
szukaj 
Advanced search
wątek "Ziko" utworzył Kasia dnia 10-02-15 09:44
bieżąca strona: 1 z 1 przejdź do strony: 1
Ziko
napisał Kasia dnia 10-02-15 09:44
Witam serdecznie.
Jestem mamą autystycznego Zachariasza.Mój syn od dwóch lat zapoznaje się z PCS i coraz bardziej mu się podobają.Nareszcie może coś nam powiedzieć.Obecnie przebywamy we Włoszech gdzie miałam okazję zapoznać się z programem CLIKCER.Chciałabym się dowiedzieć czy jest dostępny w wersji polskiej.Czy używacie tego programu?Co o nim myślicie?
działania:  utwórz odpowiedź utwórz odpowiedź   cytuj w odpowiedzi cytuj w odpowiedzi
Re: Ziko
napisał Ewa Przebinda dnia 10-03-17 10:12
Program Clicker był kiedyś dostępny w Polsce, teraz chyba nikt go tu nie sprzedaje. W każdym razie, nie udało mi się go znaleźć. Podobne funkcje ma dostępny w Polsce Symword oraz Boardmaker&SDP. Jeśli syn korzysta z symboli PCS, trzeba będzie do Clickera dokupić taką bazę symboli. We wszystkich z 3 powyższych programów można tworzyć tablice do komunikacji oraz do pisania. Ponadto za pomocą Symworda oraz Clickera można obsługiwać inne aplikacje komputerowe.
bieżąca strona: 1 z 1 przejdź do strony: 1
Forum powered by FreeForum